Stress.

et menneske alene i et mylder af andre

Terapi og Stress

Hvad er stress?

Stress er mere end bare at have travlt. Stress er en anden situation. Her er den enkelte i en uholdbar situation, hvor noget er blevet for meget. Vi kan ikke hvad som helst når som helst. Og vi kan ikke beslutte os for, hvad som helst når som helst.

Der er tider i livet, hvor vi er særlig sårbare. Når kravene ikke svarer til de aktuelle muligheder. Når der er for meget, der falder sammen. Når der mangler sammenhæng. Når ændringerne er for store til at den enkelte kan nå at forholde sig til dem og finde sig selv til rette i dem.

Tiden er en af de afgørende faktorer, når vi skal vænne os til og forholde os til noget nyt. Får vi ikke den tid, presses vi af os selv, andre eller situationen, og da kan resultatet være, at vi i stedet bliver stressede og ude af stand til at navigere og tage beslutninger.

Har du ikke dig selv med?  Føler du ikke du er med i det der sker omkring dig? Kan du ikke rigtigt stå inde for det? Føler du det kun er dig der kan gøre noget uden du ved hvad? Har du taget for stort etansvar på dig? 

Hvornår er vi særlig udsatte for stress?

Min erfaring er at den enkelte er særlig udsatte for stress:

  • Når man er i en kritisk situation, privat eller arbejdsmæssigt, der kalder på afklaring.
  • Når ændringer arbejdsmæssigt og/eller privat er for store og for omfattende i den aktuelle situation.
  • Når vi udsættes for krav, vi ikke kan stille noget op med og imod.
  • Når vi fratages muligheden for at forstå, have indflydelse på og kunne handle for at løse de problemer ,vi står overfor.
  • Når sammenhænge brydes.
  • Når rytmen ændres til tempo.
  • Når argumentet systematisk miskendes.
  • Når der er mere at lave end det er muligt at udfører. 

Janes erfaring med behandling stress

Jeg er gennem en årrække, af et par store arbejdsmiljøvirksomheder, blevet brugt til krisesamtaler til medarbejder og ledere i forskellige virksomheder, offentlige såvel som private. Alle mennesker der har haft brug for samtaler i forbindelse med deres arbejdssituation eller hvor private forhold har udgjort dråben der fik bægeret til at flyde over. Alle har de været i en situation præget af stress og/eller overbelastning. Jeg har således en tilbundsgående erfaring i forhold til at modtage mennesker, der er kommet i en situation, hvor noget nyt må ske før de kan komme videre og på benene igen.  

Jeg tilbyder individuel terapi til stressramte.

Læs mere om Job, arbejdsliv og udvikling og arbejdsrelateret stress -

Bestil tid hos psyko-terapeut MPF Jane Bykær Psykoterapi Odense - Fyn, ved at ringe, sende en mail eller udfylde kontaktformularen her

Jane er medlem af Dansk Psykoterapeutforening. 

Tilbage til forsiden Psyko-terapi Odense.

Tilbage til psykoterapi