Sorg

statue i sten af en nøgen kvinde der ligger ned

Terapi og Sorg

Sorg ved dødsfald

Når sorgen rammer, er det kærlighedens tale, der kræver at vidne. Og kærligheden kan være blandet op med modsatrettede og komplicerede følelser. Når vi mister, mærker vi ofte for alvor betydningen af den, som vi har mistet. Verden ændrer sig, og det kan føles, som om verden synker i grus.

Sorg er ingen sygdom. Det er en normal proces, som vi mennesker skal igennem for at komme igennem tabet og kunne leve med savnet af et barn, søskende, bedsteforældre, en far, mor, ægtefælle eller en nær ven. Sorgarbejdet er derfor en mærkelig størrelse. Virkeligheden kræver, at den sørgende ser tabet i øjnene, samtidig med, at der er en trang til at søge tilbage til den elskede i tanker og handling. Man trækkes i forskellige retninger på en og samme tid.

Når et menneske dør, er det et helt liv sammen med vedkommende, der skal siges farvel til. Et farvel med det liv sammen, som det nu engang blev. Det kan føre til et sorgarbejde, hvor såvel alt det gode, der var, som det, der ikke lykkedes sammen og evt. hemmelige, fordækte, smertefulde og uløste konflikter kan få den rette plads. Det er ofte en smertefuld vej at komme fra tabet og tilbage til livet igen.

Det er ikke alle sorgprocesser der går lige nemt og derfor kan der være brug for en at tale med.

Se samtaler med Jane om sorg ved dødsfald her

 

Se priser på samtaleterapi.

Har du brug for en at tale med om din sorg eller krise, kritisk sygdom eller tab, så ring for at få en tid hos psyko-terapeut MPF Jane Bykær, Psykoterapi Odense - Fyn, send en mail eller udfyld kontaktformularen her.

Under punktet artikler er flere artikler om sorg, se blandet andet; Hvordan skal jeg sige til mit barn at jeg har kræft og skal dø?

  •  

Tilbage til forsiden Psyko-terapi Odense.

 
Tilbage til psykoterapi