Overspisning

Terapi og Spiseforstyrrelser

Trøste spiser du? Spiser du for meget? 

Er det maden der er dit problem?

Maden er noget, der befinder sig et sted mellem kroppen, de andre, omverdenen og en selv.  Det forhold du har til mad kan være din måde at forsøge at løse noget på. Med din spiseforstyrrelse har du søgt at løse nogle af dine vanskeligheder, og det har uden tvivl også hjulpet dig et stykke ad vejen. Men samtidig er din spiseforstyrrelse blevet et problem i sig selv. Du kan ikke styrer din vægt og dit selvværd lider under det.

Man kan ikke skabe ændringer når som helst. Madvaner er nedfældet i ubevidste mønstre og de kræver noget at ændre. Det er klart at det kræver din beslutning og at du gennemfører den - der er ingen trylleformular. Dog kan, en undersøge af, hvori disse mønstre består og hvordan de holder dig fast, være med til at understøtte dit valg af ændring. Det kan være nødvendigt, for at du kan komme videre, at du starter et analytisk arbejde - i en terapi. 

Overspisning og det ubevidste.

Ønsker du at undersøge, hvad der ubevidst  holder dig fast i din måde at spise på, er en psykoterapi/psykoanalyse en god idé. Her får du mulighed for at undersøge, hvad det er du holdes tilbage i, uden dit vidende. Ved at undersøge og lytte til det, der sker i dig, vil du opleve at der sker noget med dig.

Se evt. samtaler om udfordringerne ved at tabe sig og hvordan det ubevidste kan spille ind - se det her  

 Her kan du læse artikel om overvægt

Lider du af en anden form for spiseforstyrrelse, altså en forstyrrelse som tager sig anderledes ud, vil et arbejde med dig selv også være vejen frem.

Vil du videre med dig selv, så bestil tid hos psyko-terapeut MPF og psykoanalytiker Jane Bykær, Psykoterapi Odense - Fyn, ved at ringe, sende en mail eller udfylde kontaktformularen her.

Jane er medlem af Dansk Psykoterapeutforening.

Tilbage til forsiden Psyko-terapi Odense.

to skulpturer op af en murstensvæg
Tilbage til psykoterapi