Angst

Terapi og Angst

Angst har mange ansigter

Kender du til angst? Eller kender du en der er invalideret af den?

Mange mennesker kommer på et eller andet tidspunkt i deres liv til at opleve angst. For nogener angsten blevet en del af hverdagen. Ikke fordi angsten melder sig hver dag, men fordi angsten for angsten fylder. Når angsten på den måde har inficeret livet, kræver den strategier, der mere eller mindre kommer til at bestemme alle gøremål.

Angst kan vise sig som:

Hjertebanken, tørhed i munden, svedeture, hænder der ryster, trykken for brystet, vejrtrækningsproblemer, kvælningsfornemmelser,  -kvalme, kuldegysning og snurren i fingerne, angst for at miste kontrollen og angst  for at dø.

Der findes flere former for angst

Eksamensangst er en præstationsangst. Præstation er en ting, angsten kan ramme. Angsten kan også give sig udtryk som angst for åbne pladser, socialt samvær, højder, pladser eller lukkede rum.

Angsten kan opleves som noget, der næsten hele tiden ligger latent, eller den kan komme i anfald.

Angst kan også dukke op i forbindelse med stress, sorg, krise og depression.

Selv om angst kan virke farlig og skabe bekymring for, om man er fysisk syg, så er angst ikke fysisk farlig. Men den hæmmer og kan invalidere.

Terapi og angst

Angsten behøver ikke fortsat styre dit liv.

Psykoterapi er et godt svar til angsten. Angsten er tilsyneladende irrationel. Men den psykoanalytiske erfaring lærer os at angsten har noget at sige. I en psykoanalytisk orienteret terapi kan du arbejde med angsten og dermed med dig selv. Terapien vil styrke dit selvværd gennem arbejdet med det, der for dig er i spil i angsten.

Læs artikel fra angsten til fobien på Psykoanalysen.dk og her

Kontakt psyko-terapeut MPF Jane Bykær Psykoterapi Odense – Fyn.

Jane er medlem af Dansk Psykoterapeutforening

Tilbage til forsiden Psyko-terapi Odense.

stenstatue angst

Tilbage til psykoterapi