Psykoterapi for børn, unge, voksne og familieterapi

 • Om psykoterapi, afklarende samtaler og psykoanalyse for voksne

  Om psykoterapi, afklarende samtaler og psykoanalyse for voksne

  Ønsker du en at tale med? Er du i tvivl om, hvordan du skal gribe det an? Læs her om forskel mellem afklarende samtaler, psykoterapi og psykoanalyse. Her kan du også læse om hvad mennesker hyppigt kommer med af problemer og i hvilke livssituationer.

  Jane bygger sit arbejde på psykoanalysen

  Et psykoanalytisk arbejde bygger ikke på en psykologisk mestring af problemerne, men en undersøgelse af dem. I psykoanalysen tager vi på arbejde med det ubevidste. Med en psykoanalytisk lytning, lyttes der til det, der taler ubevidst i dine symptomer, problemer og måde at handle på m.m.

  Psykoanalyse

  Hvad er en psykoanalyse? Hvad er forskellen på terapi og psykoanalyse? Psykoanalyse er et sted, hvor det ubevidste taler med. Læs mere her

  Afklarende samtaler

  Er du en situation, hvor du ikke ved, hvilken vej du skal vælge? Ønsker du et arbejde, så du kan bliver mere klar over, hvor du står og hvilken vej du ønsker at gå? Læs mere her og kontakt Jane.

  Terapi for studerende

  Har du problemer med at få det hele til at fungere? Problemer med studiet? Er du i tvivl om hvad du vil? Er du trist, stresset, bliver du angst, har du svært ved at koncentrerer dig? Læs mere her..

  Angst

  Kender du til angst? Eller kender du en der er plaget af det? Eksamensangst. Symptomer er hjertebanken, tørhed i munden, svedeture, hænder der ryster, vejrtrækningsproblemer, kvælningsfornemmelser, trykken for brystet, kvalme, svimmelhed, uro, angst for at miste kontrollen og for at død, kuldegysning og snurren i fingrene. Kontakt psykoterapeut MPF Jane Bykær Psykoterapi Odense - Fyn.

  Depression

  Piller eller samtale? Er det et spørgsmål for dig? Læs mere her.

  Stress.

  Stress er mere end bare at have travlt. Hvornår er vi særligt udsatte for stress?

  Ensomhed

  Føler du dig ensom? Er ensomhed et af dine største problemer?

  Lavt selvværd og mangel på selvtillid

  Har du et lavt selvværd, manglende tillid til dig selv og andre?

  Bliver du domineret af din (eks)partner eller er det dig, der dominerer?

  Kender du til stalking og psykisk vold? Er du bange for din partner? Trues du og dine børn? Eller er det dig, der udøver magt over din partner eller din eks.partner? Læs mere her...

  Overspisning

  Spiser du for meget?

  Sorg

  Sorg i forbindelse med dødsfald. Sorgen er en ensom vandring. Har du brug for en, der følger dig gennem sorgen?

  Seksuelle overgreb og incest.

  Følger af incest og andre seksuelle overgreb kan være mange. Er du fikseret til et eller flere overgreb?

   
 • At blive forældre - at få børn

  At blive forældre - at få børn

  Har du fået barn? Er du blevet forældre? Føler du dig usikker? Er det svært at få det hele til at hænge sammen? Her kan du læse om hvad andre nybagte forældre blandt andet kommer og taler med mig om.

   
 • Terapi for børn og forældre, afklarende samtaler og psykoterapi

  Terapi for børn og forældre, afklarende samtaler og psykoterapi

  Ethvert barn har perioder, hvor noget er meget svært; uro, angst, søvnvanskeligheder, vrede, smerter, indlæringsproblemer m.m. Hvad der sker, når du henvender dig. Er du bekymret for dit barn? Læs om Janes erfaring med børn og familie her.

   
 • Terapi for unge, afklarende samtaler og psykoterapi

  Terapi for unge, afklarende samtaler og psykoterapi

  Der stilles mange krav til dig som ung. Du skal vælge mellem alverdens muligheder. Du skal til at bestemme selv og tage ansvar for hele dit liv. Du skal sige farvel til barndommen. Og du skal finde ud af, hvem du er nu, og hvad du vil med dit liv. Læs mere her...

   
 • Familieterapi - terapi i familierelationer

  Familieterapi - terapi i familierelationer

  Jane er tidl. leder af familiehus i mindre kommune. Hun tilbyder familier terapi til i alle generationer og familiesammensætninger. Familieterapi i børnefamilie, familier med unge, sammenbragte familier og mellem voksne børn og mellem dem og deres forældre m.m.

   
 • Sammenbragte familier

  Sammenbragte familier

  De problemer I oplever kan bruges til at komme videre med. Måske forhistorien spiller jer et puds? Måske har du problemer med din partners barn? Eller dit barn er måske i sorg efter skilsmisse?

   
 • Hvad går psykoanalyse ud på?

  Hvad går psykoanalyse ud på?

  Kører verden forbi dig? Er der noget, der gentager sig i det liv? Ønsker du at blive klogere på din måde at være i verden på? Er der noget du ikke kan løsne dig fra?

   
 • Søger du terapi hos en psykolog, psykoterapeut eller psykoanalytiker? Hvad er forskellen?

  Søger du terapi hos en psykolog, psykoterapeut eller psykoanalytiker? Hvad er forskellen?

  Det kan være en jungle at finde vej og finde rundt i de mange faglige betegnelser inden for dette professionsfelt. Hvad er forskellen på psykolog og terapeut o.s.v. I denne artikel har jeg lidt skrevet om nogle af de ligheder og forskelle.