Velkommen til Psykoterapi Odense v. psykoanalytiker MPF og cand. mag i idéhistorie Jane Bykær.

Om mig 

Jeg er uddannet psykoterapeut og er medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Derudover er psykoanalytiker og uddannet cand. mag. i idéhistorie og ergoterapeut.

  Min erfaring er hentet blandt andet fra mange år på Psykoterapeutisk Afsnit OUH, dernæst som leder af Familiehuset Banestien i den tidl Ørbæk kommune, forstander på et opholdssted for udsatte børn og unge og jeg har været deltidsansat som rådgiver ved Kræftens Bekæmpelse. Jeg har desuden været gæsteunderviser ved UC-Lillebælt i konflikthåndtering, psykologiske processer, sorg, udsatte børn og unge m.m.

Siden 1994 har jeg haft praksis i Odense først deltids og siden 2010 fuldtids. 

Mit professionelle liv har givet mig en bred erfaring i at modtage mennesker med mange forskellige problemer, symptomer og i mange forskellige livssituationer og aldre. Min erfaring er således både med børn, unge og voksne og med både individuel terapi, psykoanalyse, gruppeterapi, parterapi og familieterapi.

Jeg tilbyder i min praksis:

Jeg er forfatter til bogen: At opdage den anden - læs mere her. Under artikler her på side, kan du læse artikler og kronikker skrevet af Jane og på siden Den lille side til psykoanalysen, kan du læse flere. 

Min metode:

Jeg har brugt min uddannelsesvej til at søge viden inden for forskellige felter af det menneskelige. Felter, som alle er relevante, når jeg modtager mennesker til terapi. Jeg er først uddannet som ergoterapeut. Dernæst psykoterapeut MPF og siden psykoanalytiker. Jeg desuden uddannet mig inden for kultur, sociologi og filosofi i mit fag som idéhistoriker. Jeg har gennem mine psykoterapeutiske uddannelser hentet en bred viden om og kendskab til forskellige metoder inden for psykoterapi og psykoanalyse.

Psykoanalysen forholder sig til, hvordan vi psykisk er opbygget. Den undersøger, hvad det betyder for os, at vi taler, er til i en krop og blandt andre. Det er psykoanalysen, der skaber retning i min faglighed. Den retning indenfor psykoanalyse, der er tale om, er den retning som den franske psykiater og psykoanalytiker J. Lacan, har inspireret til. Og dermed den freudianske psykoanalyse efter Lacans nygennemskrivning heraf. Du kan læse mere om psykoanalysen på www.psykoanalysen.dk 

I terapien bruger jeg samtalen som værktøj. Det, der udgør det menneskelige, er kort sagt dette at vi taler, er til i vore kroppe og blandt andre mennesker. Det er enkelt sagt, men det menneskelige selv er ikke enkelt. Det går ikke op som to og to går op i fire. Det menneskelige er kompliceret og kan udfordre os på måder, hvor der er brug for en at tale med.  

 Erfaringsområder

 • Psykoterapeutisk Afsnit på Odense Universitets hospital
 • Privat deltidspraksis siden 1994
 • Koordinator/leder af familiehuset "Bane-stien. Huset for unge, børn og deres forældre" tidligere Ørbæk Kommune
 • Forstander på opholdssted for børn og unge.
 • Børn, unge, voksen i forhold til sorg, krise og kritisk sygdom, bl.a. ved Kræftens Bekæmpelse
 • Fuldtidsparksis siden 2010

Uddannelser

 • Ergoterapeut
 • Psykoterapeutisk uddannelse med speciale i tegneterapi og længerevarende kurser i systemisk par- og familieterapi, psykoanalytisk parterapi, gruppeterapi og supervision.
 • Psykoterapeut - MPF - medlem af Foreningen af Uddannede Psykoterapeuter Dansk psykoterapeutforeningen
 • Psykoanalytiker i tilknytning til den tidligere Psykoanalytisk Kreds i København
 • Cand. mag i idéhistorie, Århus Universitet.

Her kan du læse artikler jeg har udgivet 

Har været eller bliver brugt af:

Samtalegrupperne i København, UC Syddanmark, Den Sociale Udviklingsfond, Tommerup Børnehave Assens Kommune, Odense Kommune, Vejle Kommune, CSM- Center for Seksuelt Misbrugte på Fyn, Kræftens Bekæmpelse, Behandlingshjemmet Solbjerg Frederiksbjerg, Konsultationssygeplejesker i Svendborg, UCC København, Ungdommens Vel, Ørbæk kommune, Varde Kommune, Fyns Amt, Odense, Ergoterapeutskolen i Odense Pædagogseminarium, Sygeplejeskolen i Odense, "Stoppestedet" i Odense og Odense Universitets Hospital, Freuds Agora. Psykoterapeutisk Arbejdsgruppe Fyn

Samarbejdspartnere:

Nær samarbejdspartner er psykoanalytiker Elisabet Holst København, Niels Møller psykolog cand. psyk. og psykoanalytiker og Ulla Østergård psykolog, cand. psyk. speciale i psykoterapi og psykoanalytiker med praksis i København og leder uddannelse for psykoseterapi under Institut for Psykoterapi. 

Naja Jeppesen praktiserende psykiater. 

Jeg har desuden samarbejde både med andre psykologer og psykoterapeuter lige som jeg har samarbejde med psykoanalytikere.  

Hvad er forskellen på en psykolog, psykoterapeut og psykoanalytiker?

Tilbage til forsiden på Psykoterapi Odense.

   Kontakt mig

 

Billede af Jane Bykær
Psykoanalytiker, cand. mag. i idéhistorie og ergo - og psykoterapeut MPF      Jane Bykær 
Jane er forfatter til bogen:  At Opdage den anden. Med det ubevidste på arbejde mellem to. Læs mere her
 Billede af bogen At opdage den anden