Sammenbragt familie, dine, mine og vores børn

PLastik skitser af mennesker

En af forudsætningerne for at et nyt forhold kan fungere efter en skilsmisse, er, at skilsmissen er ordentlig gennemført. Der findes skilsmisser, der bliver fuldt gennemført. Det vil sige, at parret som kærester, mand og kone, er færdige med hinanden. Og de har ikke efterfølgende brug for at bekæmpe hinanden. De har overskud til at være forældre sammen til deres fælles børn. De har ikke brug for at blande sig ikke i hinandens liv.

Der findes sammenbragte familier, med børn fra tidligere forhold, hvor relationerne udvikler sig kærligt og hvor alle kan rummes og hvor der dannes brugbare bånd i den nye familie til at klare hverdagens udfordringer gennem.

Men det går ikke altid som man kunne ønske.

Der kan være mange problemer i parforhold, hvor en ny familie med dele børn skal etableres. Sammenbragte familier og dine, mine og vores børn er en stor opgave for alle. Der er mange steder i samlivet, der kan dukke udfordringer op. Og de kan blive store, fastlåste og skabe et betændt konfliktfelt. Det kan blive til en gordisk knude.

Der kan være:

  • Loyalitetskonflikter
  • Jalousi
  • Uenighed om børneopdragelse
  •  Antipati børn og voksne imellem kan forpeste dagligdagen
  •  Forventninger, skuffelser, drømme går ikke op i en højere enhed og det udløser konflikter mellem parret og/eller mellem børn og voksne.
  •  At se sin partner som forældre der gør ting man aldrig selv ville gøre, kan være svært.
  • Der kan være uenighed om grænserne mellem de voksnes rum og børnenes rum

 

Der er ofte mange følelser knyttet til børn. Og derfor kan det være et sted hvor konflikterne kan udvikle sig. Får problemerne først lov til at vokse, vil der altid være stof at hente. Det kan udfordre et ellers godt parforhold til bristepunktet. Det kan derfor være en god ide at tage problemerne i opløbet.

Du /I er velkommen til at bestille en tid hos psykoterapeut MPF Jane Bykær ved at ringe, sende en mail eller udfylde kontaktformularen her.

 

 
Tilbage til parterapi