Parterapi Odense anbefalinger

Dører

Parterapi Odense anbefaling

Du søger anbefalinger. Du er ikke den eneste. At beslutte sig til hvem man vælger som parterapeut, kan være et stort ugennemsigtigt valg. Hvor går man hen, hvem spørger man? Hvem er den bedste? Hvem kan anbefale hvem? Eller spørgsmålet kan vendes om; hvad er "det rigtige for os?" Her vil jeg anbefalde dig/Jer nogle overvejelser du/I kan tage med i betragtning. 

Det er blevet lettere at tale med venner og familie om at man har opsøgt eller ønsker at opsøge, en at tale med om de problemer der er i parforholdet.  Men parterapi er jo ikke som at køber en ny vaskemaskine. Vaskemaskinen kan anbefales eller det modsatte. For og imod køb af en given ting kan sættes op overfor hinanden. Vaskemaskine er sig selv lige meget hvor den står og hvem der bruger den. Men i en parterapi, eller paranalyse, der er der mange flere ting i spil. Det ved man intuitivt. 

Hvor går man hen, når krisen presser på eller man bliver ved med at ende det samme umulige sted i sit parforhold? En ting er de problemer man komme med og en anden, det sted man kommer hen. Jeg har talt med mange par gennem årene. Ikke ét forløb er nøjagtigt som et andet. Det afgørende er, hvad de to, der dukker op for at tale med mig i en parterapi, vil? Vil med hinanden og vil med mig, som part i det de ønsker skal ske.

Min placering er at lytte til det du og din partner vil og så må vi se, hvor det kan føre arbejdet hen. Det er udgangspunktet. Det er et arbejde, der skal i gang, som åbner for noget og lukker for noget andet. Hvad der kommer til at ske for dig/jer kan ingen på forhånd sige. En paranalyse er en måde at få noget i tale som ellers gentager sig mellem jer. 

Klientudsagn om behandlingsforløb hos Jane Bykær

Noget at det mine klienter i parterapi siger om deres forløb er: "Man bliver mere rummelig og klog af det her". "Det at du lytter udefra gør en afgørende forskel". "Uden at komme her var vi nok blevet skilt". "Jeg kunne ikke have sagt det uden hjælp, for jeg vidste det ikke på den måde". "Nu kan vi selv gå videre og kan arbejde derhjemme, som vi gør her". 

Individueller forløb: "Jeg har opdaget, hvordan jeg selv er med til at skabe mine problemer og kan nu gøre noget ved det". "Det er mærkeligt at jeg ved at tale med dig, opdager at ting forandre sig i mit liv". 

Valg af parterapeut

I skal begge have et ønske om at tale med den I nu har valgt. Når I har fundet ud af hvem I ønsker at tale med, så er I allerede nået et stykke af vejen. Det er altid svært at komme over dørtærsskelen første gang og på den anden side heraf, kan I vurdere om den person I møder, er til at tale med for jer. 

Læs mere om terapien her

Hvad går parterapi ud på?

Læse mere om Jane her

Læs mere om Janes måde at arbejde på og hvad paranalyse er

 
Tilbage til parterapi