Parterapi efter at have fået barn

Har Jeres samliv ændret sig efter I har fået barn? Er I kommet for langt væk fra hinanden efter at I har fået barn? Har I svært ved at finde jer selv i den nye situation?

Du som nu er blevet mor oplever måske en verden så anderledes at det ikke er til for dig at kende dig selv. Hvad enten det er den største lykke eller det er en svær vej ind i moderskabet, så er det en ny situation. Måske du er helt fyldt op af barnet. Måske du ikke har overskud, er træt og har nok med at få dagligdagen til at fungere. Måske du føler din krop invaderet? Måske du lider efter at situationen ikke har været som du forestillede dig?  

Du som far, står ligeledes i en helt ny situation. Ikke alle mænd bliver fædre blot fordi barnet ankommer. For mange tager det en rum tid. Nogle får først udviklet deres faderskab når den lille kan begynde at være med i en udveksling.

Det at få et barn, særligt det første, betyder også at man skal give afkald på frihed. Pludselig er I bundet til et stort ansvar. Og tilværelsen kræver mere af jer. Det kan være en sorg at ens liv så radikalt forandre sig. 

At få barn er en stor ændring i et pars liv. Det er det, hvad enten det er det første eller et ud af flere børnDet er en omvæltning og kærver noget nyt af Jer.For hvert et barns ankomst til verden, gælder det, at det kræver meget af forældrene at blive forældre til netop dette barn. Hvilke ønsker og forventninger er der i spil med netop dette barns ankomst? Hvad betyder det for jeres dagligdag og for jer? 

Hvordan har det været for barnet at komme til verden. Problemer med søvn, aming og uro? Situationen kan kræve noget ganske særligt og sætte jer under pres. 

Alt jeres energi, omsorg og kærlighed går let til barnet. Det bliver jeres eller den enkeltes centrum og parforholdet får ikke så meget plads. Nogen par tænker at det må være sådan for en tid. Men ikke sjældent fortsætter den situation. Det kræver da at forældreskabet og parforholdet kan skilles ad. Parret må igen finde hinanden nu som del af en familie. Det kan være lettere sagt end gjort.

Ønsker I en at tale med ring til Jane på tlf.: 21627569 eller skriv en mail. 

Læs her om individuel terapi eller parterapi

Læs også om at blive forældre og børn, symptomer og forældre

vordene forældre
Tilbage til parterapi