Individuel terapi eller parterapi?

Er du i tvivl om du skal komme individuelt i terapi eller du skal komme med din partner, som par i terapi? Det er et spørgsmål jeg af og til får. Der er intet enkelt svar på det spørgsmål, for det afhænger af flere ting.

Rigtig mange af de problemer man kan have med sig selv, kan også vise sig i parforholdet. I parforholdet gør en ubevidst relation til din partner sig gældende. Problemer kan vise sig ved, at du ubevidst kommer til at udleve dine vanskeligheder via din partner.  Du kommer således til at gentage problemerne nu med din partner som medspiller.  Og det samme kan din partner gøre gennem dig. Nye problemer kan også opstå i parforholdet.

Det, du skal tage stilling til, er, om du ønsker at inddrage din partner i arbejdet. Ønsker du det, er det som regel en ide at I kommer sammen. Enten i hele terapiforløbet eller i en del af det. Hvis du ønsker - og det kan der være mange grunde til - at have dit eget rum, er et individuelt forløb en god ide.

Det er også muligt, når I kommer sammen, undervejs evt. at supplere par-samtalerne med individuelle samtaler, når arbejdet indgyder til det, ligesom parsamtalerne kan overgå til individuelle forløb efter ønske og behov.

Du er velkommen til at parterapeut og psykoterapeut Jane Bykær på 21627569 eller skrive til mig her med henblik på at afklare, hvilken vej du/I skal gå. 

Søger du parterapeut / parterapi i Odense, Kolding, Fredericia, Middelfart, Nyborg, Haderslev, Svendborg, Kerteminde, Ringe, Fåborg, Otterup, Ørbæk, Årup, Assens, Bogense? Kontakt da parterapeut Jane Bykær og få en tid til par terapi hos Psykoterapi Odense - Fyn. 

 
Tilbage til parterapi