Er I midt i jeres livs krise?

brudt glasrude - skår - ser klarere

Er dit forhold i krise?

Stress, utroskab, dødsfald, sygdom, arbejdsløshed, konkurs, tvivl og usikkerhed for fremtiden, barn på vej eller på vej hjemmefra?   

De fleste par kommer, på et eller andet tidspunkt af deres forhold i krise.

Der er forskel på kriser. Nogen tager kort tid, andre trækker ud og vil ikke rigtig fortage sig. 

Når krisen bliver for omfattende, bliver det svært at finde hoved og hale i tingene. Det tidspunkt, par gerne kommer til parterapi hos mig på, er, når tanken om skilsmisse eller tanken om at slippe væk fra det hele, dukker op.

Parret har i den situation sjældent overskud til ret meget, og de har svært ved at kunne se konstruktivt på situationen. Der har længe været meget, der har været for meget. Det har tæret på den ene eller begge parter i forholdet. En række belastninger kan være faldet sammen, og tilsammen skaber de en uoverskuelig situation.  .

Under pres reagerer vi som mennesker forskelligt. Hvis vi er presset til det yderste, træder to gængse reaktionsmåder ind. Nogen trækker sig, andre forsvarer sig. Det at være i problemerne sammen kan blive svært. Og afstanden mellem parret bliver større og større. Det er en ulykkelig situation.

Hvad kan udløse krise?

Der er mange ting, der kan udløse kriser. Det kan være nogle, for en selv og andre, tilsyneladende små forandringer, og det kan være store og omfattende forandringer. En krise er en sund reaktion på en betydende eller for stor og for omfattende ændring i ens liv. Sygdom, konkurs, fyring, barns fødsel, barn, der flytter hjemmefra, dødsfald, skilsmisse m.m. kan udløse en krise.  

 I hvilken situation kan der være brug for parterapi?

Parterapien kan hjælpe parret i krise. Give støtte, rumme situationen og finde handleveje. I parterapien kan I undersøge, hvor I er med jer selv og hinanden i krisen. Parterapien kan hjælpe jer med at navigere i situationen. Parterapien kan give jer redskaber til at komme videre.

  • Læs flere artikler om parterapi her.
  • Se pris på parterapi her.

Hos Psykoterapi Odense arbejder vi med udgangspunkt i jeres aktuelle situation.

I er velkomne til at henvende jer til parterapeut MPF Jane Bykær Psykoterapi Odense - Fyn, ved at ringe, sende en mail eller udfylde kontaktformularen her.

Tilbage til forsiden Psykoterapi Odense.

Søger du parterapeut / parterapi i Odense, Kolding, Fredericia, Middelfart, Nyborg, Haderslev, Svendborg, Kerteminde, Ringe, Fåborg, Otterup, Ørbæk, Årup, Assens, Bogense? Kontakt da parterapeut Jane Bykær og få en tid til par terapi hos Psykoterapi Odense - Fyn. 

 
Tilbage til parterapi