Psykoterapi
Odense

Sammenbragte familier

Problemer med at få din sammenbragte familie til at fungere?   

Det er ofte et omfattende arbejde at skabe en sammenbragt familie og det ubevidste er på spil i de små detaljer. Det kan vi arbejde med. 

Psykoterapi børn

Familieterapi for sammenbragte familier

 – hvordan gør vi?

En sammenbragt familie er en familie, der er bragt sammen, og som dermed kommer med barn/børn, som har en forhistorie med et andet forældrepar. Der har altså været familiedannelser forud, enten som eneforsørger eller en skilsmisse. Nu bringes en ny partner ind i barnet liv. Hvordan og hvilken betydning, dette nye menneske skal få for barnet, kan I være med til at afgøre. Men I kan ikke afgøre det alene.

Som sammenbragt familie står I med en udfordring.  Det er et stort psykisk arbejde for voksne såvel som for børn at finde sammen, få en hverdag til at fungere og skabe en ramme, som fungerer. 

I møder hinanden og skal lære hinanden at kende, og det samtidig med, at der er børn, I skal tage hensyn til.  I står på den måde med to store udfordringer på en og samme tid. Det kræver omtanke og samarbejde. Som en kvinde sagde, “alt det vi troede nok skulle gå, har vist sig at være det sværeste”.

Står du overfor at etablere en ny, sammenbragt familie med din nye partner, er der en række spørgsmål, som det vil være en god ide, at I forholder jer til.

Her er nogle spørgsmål, som I kan lade jer inspirere af:

I skal finde ud af, hvordan I vil være familie sammen. Der er mange måder at danne familie på. Skal I bo sammen, eller hver for sig? Skal den nye partner involveres i forældreansvaret? Hvor skal I bo?
Hvilken rolle forventer du, at den anden skal have i forhold til dine egne biologiske børn? Og omvendt?
Hvad forventer I jer af fremtiden, biologiske børn sammen? Rejser m.m.?
Hvilke værdier og ønsker har I i forhold til opdragelse, økonomi, arveret, praktiske spørgsmål og dagligdagens gøremål?
Hvordan vil I forholde jer til jeres netværk, familie og venner? Hvad forventer I af dem? Hvordan ønsker I, de skal se jer som familie?
I har fundet hinanden og vil gerne noget mere sammen.  Men hvad? Måske tror du, den anden vil som dig. Få det tjekket efter
Det er ofte en dejlig og forventningsfyldt tid, når man planlægger familie sammen. Men kærligheden og ønsket om at skabe noget sammen gør måske, at I finder løsninger for hurtigt. Løsninger, som kan vise sig ikke at holde. Kærlighed er ikke altid nok, det er vigtigt at huske. Brug tid på at få talt tingene igennem, det lønner sig. Hvad tror I, der vil blive jeres problempunkter? Hvordan vil I afgøre uenigheder og konflikter. Der vil, som i andre af livets forhold, komme problemer for jer. Dem, I allerede har mærket, kan, hvis I ikke kan finde en løsning, som er acceptabel for jer begge, vokse sig store mellem jer.  Derfor kan det være en god ide at tage det alvorligt fra starten.

I den forhandling, som I skal have med hinanden, kan der være noget, som blander sig ind og forstyrrer jer i at nå frem. Går tingene i hårdknude, ender I igen og igen i de samme diskussioner, kan det tyde på, at der er noget, I overser. Noget ubevidst, der viser sig dér, i jeres problemer med at nå hinanden. Er det tilfældet, kan det være en god ide at tage hånd om det.

Sammenbragte familier

Se samtale med Jane og Lasse Ilskov om:Børn og konflikthåndtering

Her kan du se en samtale med Jane og Lasse Illskov om problmer i forbindelse med nyt forhold, hvor den ene part har et barn i forvejen.

Hvem er Jane?

Jeg er psykoanalytiker og medlem af Dansk Psykoterapeutforening. Jeg har 35 års erfaring med terapeutisk arbejde:

  • Psykoterapeutisk Afsnit OUH
  • Som leder af Familiehuset i det tidligere Ørbæk Kommune
  • Med sorg og krise ved blandt andet Kræftens Bekæmpelse
  • De seneste 14 år som privatpraktiserende psykoanalytiker i Odense C.
Du kan også kontakte mig på

telefon: 21 62 75 69
e-mail: jane@psykoterapi-odense.com
booke tid i kalenderen.

skilsmisse

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Her får du bl.a. nye indlæg på min blog og
andre nyheder.